Ne osszuk a másikat - osztozzunk a másikkal

Rendszeresen szembe jönnek olyan passzív aggresszív "idézetek", mémek, történetek Facebookon, amik a nemeket nagyon egymással szembe állítja. Sok nőt látok akik osztanak olyasmit hogy:

"A család addig kerek amíg a nő tűr."
"Amíg a férfi egyik kezében a sör, másikban saját maga, addig a nő kezében a gyerekek, a sodrófa és a söprű."

Aztán a másik oldalon látok olyat amit meg férfiak osztanak, hogy:

"A tökéletes nő 90-60-90."
"Ha hisztis a csajod, csak vedd hangosabbra a TV-t."


Na most persze nem szó szerint ezeket, csak ilyen passzív aggresszív üzenetek. Hol a férfi bántja a nőt, hol a nő bántja a férfit. Rendszerint azzal a céllal osztják, remélve hogy a párjuk látja majd és észbe kap. De miért akarom bántani azt, akit elvileg szeretek?

Nagyon, nagyon, de nagyon nem értek egyet az ilyesmivel. Először is ha valami gondja van az embernek a párjával akkor azt inkább szemtől szembe kéne tisztázni, türelemmel, megértéssel fordulni a másikhoz.

Ezenkívül azzal sem értek egyet, hogy rendre kategorizáljuk azt, hogy mit jelent nőnek, illetve férfinek lenni. Nincs két egyforma válasz ha bárkit kérdeztek.

Az én definíciómban például sehol nem jelenik meg a külsőség, mert részemről ez a kevésbé fontos. Nem attól férfi valaki hogy izmos. Nem attól nő valaki hogy nagyok a mellei. Nem. Attól férfi a férfi hogy őszinte magához, a másikhoz és a világhoz. Attól nő a nő, hogy őszinte magához, a másikhoz és a világhoz. Felmerik vállalni a gyengeségeiket is, mernek változtatni, és az egójukat el merik engedni. Utána pedig már csak ennek megfelelően kell éljek, mert csak akkor vonzok be olyat, aki szintén ennek megfelelően él.

Olyat nem kérhetek senkitől, ami bennem nincs meg. Ha adni nem tudom, akkor nem várhatom el.

Ha a felek definíciói túlságosan távol állnak egymástól, akkor magamba kell nézzek, hogy meddig szeretném még ezt csinálni. Meddig fogok az önszeretet és az öntisztelet ellen dolgozni.

Meg kell tudni fogalmazni, illetve azt rendszeresen frissíteni kell, mert a definíció velem változik. Nekem mit jelent a "férfi" és a "nő"? Ha van kiindulási pont akkor azt lehet a másik felé is kommunikálni, illetve én is tisztába kerülök azzal, hogy mit is szeretnék. A passzív aggressziónak nincs helye.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egó - barát vagy ellenség?