A zene pozitív hatása

3 éve a zene sosem volt része az életemnek, ma viszont szinte állandóan szól. Elkezdtem funkcionálisan használni. Ha meditálok, nyugtató zenét teszek fel, alváshoz frekvencia zenét teszek be, ha fel kell pörögjek akkor latin zenét hallgatok, ha zuhanyzom akkor…ha bringázok…ha ki kell sírjam magamból az érzelmeket akkor…és így tovább. Nagyon odafigyelek, hogy milyen zenének milyen hatása van rám.
RobArt
Most nem is akarok kitérni a TV hatására, a filmek amiket nézünk, minden inger ami minket ér, hatással van ránk, mi pedig legtöbbször tudat alatt ellenhatást gyakorolunk. Vigyázok már, hogy mi szól a háttérben is, mert ha még nem is figyelek oda, attól az még dolgozik bennem. Ugyanez vonatkozik az olvasásra is. Nem idegesítem magam feleslegesen olyan negatív témákkal, amik csak feszültséget keltenek bennem. Ha nem muszáj, inkább elkerülöm az impulzust, ami nem szolgál engem. Ér annyi kihívás amúgy is, hogy ne kelljen még a TV sötétségét is beengednem.
A zene egy fantasztikus eszköz arra, hogy segítsük az érzelmeink fejlődését. Szerencsére a napi rutinom a reggelek legnagyobb százalékát pozitívan indítja, de ha kell egy kis extra segítség a szuper nap elindításához, akkor szeretem hangosan hallgatni a latin zenét, ami azonnal elindítja a csípőmet, azonnal táncra perdít, és seggrázva tudom mellette vágni a reggeli gyümölcssalátámat.
A kedvenc számaimat éneklem is, ezzel is segítve a töltődést. Ének és tánc közben egyszerűen nem tudok szomorkodni, nem tudok feszült lenni, nem tudok tervezgetni és túlagyalni semmit, hiszen arra figyelek, hogy szóljon a dal. Ez is egyfajta meditáció, hiszen kizárom a gondolatokat, és csak egyetlen dologra koncentrálok. A seggrázós gyümölcssalátás bulira reggel a konyhában.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egó - barát vagy ellenség?