Tabu, tabu, jaj de tabu a szex

Nem először írok arról, hogy miért tartom iszonyú fontosnak, hogy nyíltan beszéljünk a szexről. Írtam már, hogy amiről nem beszélünk, ott limitáljuk a tanulást. A szex pedig pont egy olyan létfontosságú dolog az életben, amivel szó szerint életet, létet lehet teremteni. Az emberiség kulcsa, de mi mégis szőnyeg alá seperjük.
A szexuláis energiát nem tudjuk elfolytani, csak torz utakra terelni, mert vagy így, vagy úgy, meg fog jelenni. Én szentül hiszem, hogy ennek a beszűkült hozzáállásnak a mellékterméke a pornó is. De ha már létre hoztuk azt, akkor beszéljünk róla. Vajon miből szeretnénk hogy tanuljon a gyerek? Mert tanulni fog. De nem mindegy hogy mit, kitől, hogyan.
Úgy látom házon belül leszűkült a szexuális oktatás arra, hogy ha összerakják az emberek, abból baba is lehet meg betegség is, vigyázzunk mind a kettőnél. És vége. Arról nem is beszélve, hogy kizárólag heteró szexualitásról beszélünk. Pedig az emberiség 10%-a meleg, de ezenkívül van A szexualitás meg minden más.
Térjünk vissza a pornóra. Ez a kamera előtt történő színház, színészekkel és forgatókönyvvel szinte az egyetlen torz forrása a tiniknek ahhoz, hogy mi a szex. Viszont azt senki sem mondja nekik, hogy amit látnak, az egy típusú, főleg férfi vágynak szól. Töredéke a szexuális spektrumnak. A fiúk eltanulják, hogy a lányok csak segédeszközök és a női orgazmus rejtély, a lányok eltanulják, hogy az alá-fölé rendeltség bizony nem csak a pozíciókra szól.
Rengeteg férfi nem is képes igazi nővel megélni az orgazmust, mert a túl stimulált agya nem tud mit kezdeni a valósággal. Sok nő nem is tudja, hogy mit szeret a teste, mert sosem volt ő a fókuszban.
Ezeket nem a kisujjamból szedem, hanem Hevesi Krisztina szexuál pszichológia könyveiből, illete saját tapasztalatból. Vallottak már nekem nők is és férfiak is a szexuális problémáikat illetően, de nem a pornó a hibás, az csak egy igényt elégít ki. Amíg van igény, addig lesz kínálat.
A probléma györeke szerintem ott rejlik, hogy tabu téma a szex. Nincs egészséges oktatási forrás, mert a szülő-gyerek kapcsolat a legtöbb esetben nem olyan, ahol a gyerek bátran mer kérdezni a témában, de ha kérdez is, a szülő kellemetlennek éli meg a témát. Frissítő érzés néha az ellenkező példával találkozni, de nem jellemző.
A mi kultúránkban kevés kivétellel mindenkinek volt már, vagy lesz valamilyen szexuális tapasztalata. Rengeteg lelki sérülést el lehetne kerülni, ha nyílnak beszélnénk róla. Beszéljünk róla.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egó - barát vagy ellenség?